Máte někdy pocit, že Vaše tělo přestává stíhat Vaše tempo a že by potřebovalo, abyste mu dopřáli opravdový odpočinek? Nejste sami: hektický životní styl, který si naše doba vyžaduje, naší fyzické kondici příliš neprospívá. Přibývá tak lidí, kteří chronicky trpí bolestmi zad, kloubů nebo hlavy, aniž by měli efektivní způsob, jak z takové bolesti najít cestu ven. Zásadní pro bolest pohybového aparátu je přitom především prevence, málokdo si na ni ale v kole životních starostí udělá opravdový prostor. Nakonec tak každým dnem procházíme pokaždé o něco rozlámanější, unavenější a rozmrzelejší, aniž bychom věděli, jak svým potížím zabránit.

Existují přitom roky prověřené způsoby, jak si od svých potíží ulevit a zabránit jim, aby se podstatně zhoršovaly. Jedním z těch, který řadě lidí s bolestmi pohybového aparátu pomáhá, je profesionálně provedená masáž. Kvalitní masér dokáže několika promyšlenými doteky ulevit od řady typů bolestí zad, krku nebo kloubů, které jsou po přílišné zátěži nebo naopak nedostatku pohybu zatuhlé a neplní správně svou funkci – a Vy zatím jen ležíte a užíváte si příjemný zážitek.

Jenže jakkoli jsou zdravotní účinky masáží dobře známé a pro prevenci bolesti je dlouhodobě využívají lidé po celém světě, nakonec se u většiny z nás smrsknou jen v jedno další předsevzetí, jehož síla se ztratí v každodenních starostech. Všichni ten pocit známe: po pár přínosných sezeních si to další zapomeneme zapsat do diáře, příští týden se nám nepodaří najít si čas a po dalších několika týdnech zjistíme, že jsme na celý plán zapomněli a že obvyklá ztuhlost těla se zase vrací.

I předsevzetím se ale dá pomoct a bolesti hlavy nebo zad se tak mohou zbavit i ti z nás, kdo jinak v péči o sebe příliš neexcelují. Co kdybyste si představili, že si návštěvy u maséra nemusíte složitě plánovat, ale že ho můžete navštívit kdykoli přímo u sebe doma, právě když zjistíte, že máte dost chuti i času? V takovém případě byste nejspíš neměli problém užívat si svou masáž několikrát týdně, ať už jste jakkoli zaneprázdnění. Sci-fi? Možná. Ne ale pro stovky lidí, kteří si masáže u sebe doma dopřávají, kdykoli se jim zachce.

Někdy se vyplatí všímat si moderních technologií a skutečně využívat to, co nám nabízejí. Ani Vy si nemusíte domů nastěhovat skutečného maséra, abyste si od problémů s pohybovým ústrojím pomohli. Mnohem lepší nápad je najít si doma prostor pro své nové masážní lehátko. Pořídit si takové zařízení je možná jednoduchá myšlenka, mezi pacienty trpícími bolestmi pohybového ústrojí se ale uchycuje teprve pomalu. Přitom právě teď, když jsou masážní lehátka čím dál dostupnější, jde o možná nejlepší čas, kdy se pro podobnou investici rozhodnout.

Špičková masážní lehátka nabízejí o mnoho víc než jen pouhou masáž. Zahrnují samozřejmě všechny jejich benefity a pomáhají účinně předcházet bolestem hlavy, kloubů nebo zad, zároveň ale mají řadu dalších funkcí, které nedokáže napodobit ani ten nejlepší masér. Kromě onemocnění pohybového aparátu zvládnou také prevenci kardiovaskulárních onemocnění, imunitního systému nebo gynekologických a urologických onemocnění. Jejich uživatelé mimoto předcházejí chronické únavě nebo nervovému vyčerpání, protože je málokdy možné zakusit tak kompletní relax jako právě na masážním lehátku.

Jenže ať už o masážním lehátku přemýšlíte pro svůj domov nebo pro svůj masážní salon, vyplatí se sehnat si na trhu produkt, který skutečně stojí za to. Pro laika je poměrně obtížné se v dostupné nabídce orientovat a najít pro sebe právě ten kousek, který bude vyhovovat jeho potřebám. Univerzální produkt, který využívá vyspělé technologie a zároveň je neobvykle invenčně koncipovaný, představuje třeba jedno z masážních lehátek společnosti NUGA BEST s poněkud odtažitým názvem NM-5000. Toto lehátko je navržené pro uživatele každého věku a je založené na několika pilířích, které je činí zcela unikátním na trhu.

K těm patří třeba základní konstrukce lehátka, která obsahuje několik tumarinových válečků, jež zajišťují, že se lehátko perfektně přizpůsobí komukoli, nehledě na výšku a stavbu těla. Lehátko zároveň kombinuje tři metody zásadní pro kvalitní a ucelenou prevenci: fyzioterapii, akupresuru a thermopresuru – nahřívání pomocí dvou nezávisle nastavitelných zdrojů tepla. Lehátko si v této podobě získalo tisíce spokojených uživatelů, zčásti prostřednictvím kvalitních masážních salonů, zčásti přímo. Jak se ukazuje, uživatelé jsou zprvu nadšení především z relaxační funkce lehátek, velmi rychle na sobě ale pozorují i zdravotní důsledky – a právě to je v případě masážních lehátek nejpodstatnější známkou kvality. Rozmazlovat se teď můžete i Vy – snazší už to nikdy nebude!