Pokud Vám na Vašem zdraví opravdu záleží, nejspíš nejste ochotni dělat kompromisy. Pak ale nastoupí každodenní vytíženost a pracovní povinnosti a většina z nás spadne zpátky k polovičatým řešením. A znát je to i na tom, co si s Vámi Vaše okolí spojuje nejvíc: s Vaším zevnějškem, kondicí a energií. Platí to i pro Váš úsměv, jednu z prvních věcí, kterých si na Vás ostatní lidé všímají. Jak si jej udržet zdravý a přitažlivý, je rébus, který s větší nebo menší úspěšností řeší každý z nás, a zpravidla se vcelku důsledně věnujeme i drobným krokům, které k tomu mohou přispět, jako je pečlivá ústní hygiena a občasná návštěva lékaře. Není ale nic, co Vašemu úsilí dokáže poskytnout stejně kvalitní podporu jako pomoc špičkového profesionála. Občas je prostě třeba pustit starosti z hlavy a svěřit se někomu, kdo svou práci opravdu umí.

Že pacientům vyhovuje ucelený servis, který jim pomáhá mít stav svého chrupu neustále pod kontrolou, si uvědomuje čím dál tím víc českých stomatologických ordinací, které pacientům buď doporučují pravidelné návštěvy u dentální hygienistky, nebo dentální hygienu samy provozují. A zdaleka nejde jen o luxusní doplněk běžné stomatologické péče: dentální hygiena je jako nástroj prevence nedocenitelná a přirozeným způsobem doplňuje běžnou každodenní vlastní péči pacienta.

Služby dentální hygieny jsou dlouhodobě přirozenou součástí služeb jedné ze špičkových pražských stomatologických pracovišť, ordinace Top Esthetic. Dentální hygienu tu vnímají jako jeden z běžných úkonů péče o chrup, který pomáhá ústní dutinu udržet v kondici ze zdravotního, funkčního i estetického hlediska. A celý proces tu berou opravdu vážně: pro představu, každá návštěva na dentální hygieně tu může zahrnovat třeba pečlivé vyčištění chrupu, leštění, air flow a odstraňování zubního kamene, deep scaling, fluoridaci nebo úpravu výplně, a součástí služeb je i ordinační nebo domácí bělení zubů. S takovou péčí se najednou problém, jak dosáhnout perfektní kondice chrupu, podstatně zjednodušuje.

Docházet na dentální hygienu je perfektní způsob, jak péči o ústní dutinu posunout na další úroveň, aniž by Vás to stálo příliš času nebo úsilí. Samotná dentální hygiena ale nikdy nenahradí zkušeného, profesionálního stomatologa, na kterého se můžete spolehnout v oblasti základní preventivní i léčebné péče o chrup. I když ani to neplatí docela – právě ve zmíněné modřanské ordinaci Top Esthetic mají výkonné, kvalifikované hygienistky, které zvládnou zastat i jednu ze dvou doporučených každoročních stomatologických prohlídek. A co s tou druhou? Třeba si ji nechat znovu provést v Top Esthetic – ačkoli totiž tuto ordinaci pacienti znají spíše z oblasti oftalmologie, ve skutečnosti má kromě dentální hygieny v Modřanech také vynikající stomatologickou praxi, ve kterých Vám pomohou mimo jiné dvě zkušené specialistky na oblasti mikroendodoncie a jeden dlouholetý profesionál v oblasti implantologie.

Úsměv je tím nejdůležitějším, čím byste se měli vybavit i do těch nejsložitějších životních situací, a je především na Vás, jak dlouho vydrží atraktivní a svěží. Bez profesionálů to ale nezvládnete, a tak se vyplatí si vybírat. Vodítkem k tomu by měla být především nabídka ordinace a její vybavení, hodnocení pacientů i zkušenosti lékaře. Jak vědí i v ordinaci Top Esthetic, každý z těchto faktorů se počítá, aby pacienti odcházeli domů maximálně spokojení, a zdá se, že se jim sázka vyplácí, protože se stomatologická odnož ordinace, zaplňuje stejně rychle jako její starší část, která se věnuje službám z oblasti oční medicíny. Zajděte si k lékaři i Vy a přestaňte své zdraví řadit až na druhé místo!