Odřeniny, drobné ranky nebo jiná kožní poranění potkávají čas od času takřka každého, ne vždycky si ale s nimi dovedeme poradit tak, aby se hojily co možná nejrychleji, neobtěžovaly během hojení svěděním nebo pálením a neskončily jako jizvy, které už je možné odstranit jen velmi obtížně. Největší problémy to často působí u dětí, které mají tendenci si menší ranky škrábat a znesnadňovat tak jejich léčbu, i obecně na těch nejviditelnějších místech těla, kde je rychlé zahojení nejvíc žádoucí. Málokdo má trpělivost věnovat drobným kožním potížím pozornost a čas, léčení se ale dá pomoct i rychle a bez zbytečných starostí. Z přípravků, které je možné najít na pultech lékáren, je v poslední době čím dál oblíbenější relativní novinka na českém trhu, sprej AlfaSilver. Ten se od běžných přípravků na ošetření ran odlišuje především unikátním složením, ve kterém hraje hlavní roli 3% obsah ionizovaného stříbra. I díky němu umožňuje léčit menší poranění bez hrozby jakéhokoli diskomfortu, svědění, pálení nebo bolesti, a co je nejdůležitější, výrazně uspíšit zacelení a zhojení rány.

Jak se ukazuje, chyběl podobný přípravek ze všeho nejvíc rodinám s malými dětmi, kde jsou drobná zranění takřka na denním pořádku a kde také nejvíc záleží na tom, aby léčba proběhla bezbolestně. Mít AlfaSilver v zavazadle během dovolené v horách nebo u moře znamená ušetřit si spoustu nervů i dětských slziček a všechny drobné problémy přejít bez větších zádrhelů. V případě potřeby stačí na vyčištěnou ránu nastříkat malé množství spreje: díky svému složení přilne přípravek přímo k ráně a nesklouzne z ní, takže umožňuje cílenou léčbu přímo v místě poranění. Po aplikaci chrání AlfaSilver poraněné místo před nečistotami a bakteriemi a tím znovu o něco usnadňuje léčebný proces.

Kouzlo přípravku AlfaSilver ale spočívá v jeho univerzalitě a jeho výhody se tak zdaleka neomezují jen na rodiče s dětmi. AlfaSilver Vám pomůže ošetřit řeznou ránu, kterou jste utržili při krájení, i pomoct k zahojení proleženin u dlouhodobě nemocných pacientů. Přispět dokáže k uzdravení méně závažné popáleniny i nepříjemné odřeniny od Vašich sportovních aktivit. Pokud jste tak jako většina z nás zvyklí přelepovat si svoje rány řadu dní náplastmi a v případě potřeby je namazat čímkoli, co Vám doma přijde pod ruku, možná by se i Vám hodil všestranný sprej, který stačí mít při ruce doma na poličce, abyste s ním kdykoli vyřešili většinu běžných poranění kůže.

I když je AlfaSilver neobyčejně efektivní při léčbě kožních poranění a dobu hojení dokáže zkrátit o řadu dní, je zároveň překvapivě šetrný. Většinu léčiv, která běžně seženeme v lékárně, provází celkem přirozeně kompromisy v podobě více nebo méně závažných vedlejších účinků, které jsou daní za léčivý efekt, jenž nám konkrétní lék má přinést, a to je i případ řady běžných přípravků na hojení ran. AlfaSilver naproti tomu funguje především ionizovaného stříbra, mikronizovaného zeolitu a n-butanu a toto složení nevede k žádným nežádoucím účinkům. Jeho použití přitom nezávisí na věku pacienta: se stejným klidem jím můžete ošetřit svoje děti jako své stárnoucí rodiče a jeho aplikace je bezpečná i pro těhotné a kojící ženy. Postup aplikace je ve všech případech tentýž: rána se očistí izotonickým roztokem a opatrně se na ni stříkne malé množství spreje, který má mírně chladivý efekt, okolo rány vytvoří antiseptické prostředí a začne urychlovat hojicí proces.

Jsou to často ty nejjednodušší věci, které dokážou život nejvíc usnadnit. Patří k nim i AlfaSilver, nenápadný sprej, který nezabere místo v poličce na léky ani v cestovní kosmetické tašce, který ale dokáže vyřešit řadu drobných problémů, kdykoli je to potřeba. Možná i proto získává jako novinka na trhu tak rychle své nezastupitelné místo ve všech lékárnách i v domácnostech klientů všech věků a potřeb. Skočte si pro svou zásobu i Vy a buďte připravení na všechna drobná škrábnutí, která Vám život přinese!